fbpx
The Heart knows

Het aanbod op deze pagina is nog geldig voor:

Join now

InnerEssence Facilitator Opleiding

Begeleiden van energetische sessies waarbij de deelnemer zelf de antwoorden ziet, voelt en ervaart. Neem jouw deelnemer mee op een reis langs de verschillende lagen (emotioneel, fysiek, cognitief en energetisch) door middel van muziek, aanraking, energie en een bepaald thema. 

Wat is

InnerEssence

InnerEssence nodigt de deelnemers uit om hun ware essentie weer te herinneren. Het is een space waarin er niks wordt verwacht van de deelnemers en de deelnemers hoeven niks actiefs te doen. Het is dus geen actieve practice zoals yoga of ademwerk. De deelnemer hoeft zich enkel over te geven aan de energie en aan de journey. 

De journey werkt op verschillende lagen:

omdat beeld meer zegt

InnerEssence in 2 minuten

Wat is

InnerEssence

InnerEssence brengt de deelnemer weer terug naar zijn/haar essentie, daar waar alle antwoorden al liggen.

De veiligheid en de vrijheid die jij als facilitator creert en die de deelnemer aan zichzelf heeft te geven zorgt er voor dat er een diepe journey gemaakt wordt. Terug naar de essentie. 

De journeys nodigt mensen uit tot:

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor jou als coach, breathwork coach, therapeut, healer, yogadocente, massage en cupping therapeut (to be) die op zoek is naar:

Je wilt niets liever dan dat je klant zijn/haar essentie ontmoet, vanuit het hart en vanuit de ziel. Zonder alle conditioneringen en beperkte overtuigingen vanuit het hoofd erbij. 

Daarnaast wil je dat deelnemers zelf het antwoord vinden: zien, voelen en/of weten in plaats van dat jij het antwoord aan ze geeft of het voor ze invult.

Je bent het praten tijdens je coachsessies beu, het is vermoeiend en het lijkt alsof er niet echt een doorbraak of transformatie plaats vindt. Je wilt op een diepere manier gaan werken, vanuit het hart, vanuit de ziel.

Je merkt juist dat je op een andere manier wil gaan werken denk aan:
– van 1 op 1 sessies meer naar groepsessies (of juist andersom)
– van offline werken naar meer online werken (of juist andersom)
– van losse sessies naar trajecten

Je hebt nog teveel klanten die aan je hangen, die in de slachtoffer rol schieten, je te veel zelf aan het doen bent, aan het voorstellen bent en aan het checken bent en je bent op zoek naar een methode die de klant in haar eigen kracht zet en snel en effectief tot de kern komt.

Je merkt dat je jezelf wil verdiepen en nieuwe tools wil leren om zo ook de verdieping in te kunnen gaan bij jouw klanten, wat zorgt voor grotere transformaties.

Je merkt dat je variatie wil inbrengen in je (one day) retreats en/of sessies met verschillende vraagstukken en thema’s. Ook tijdens massages, cupping en breathwork kun je variatie creeren door bepaalde onderdelen van InnerEssence toe te voegen. 

Super welkom ook als je deze opleiding voor je eigen persoonlijke ontwikkeling wil doen en er niet iets qua werk mee wil doen.  

testimonials

De ervaringen van anderen

De perfecte container, die ik steeds kan gebruiken, afgestemd op mijn klant

Wat de opleiding Inner Essence Journeys mij heeft gegeven is een verdieping in mijn werk met innerlijke reizen. Ik heb de perfecte container gevonden die ik steeds kan gebruiken, afgestemd op wat er voor die klant nodig is.

Juist door de kaders te hebben vanuit Inner Essence merk ik dat het werk veel dieper en op veel meer lagen antwoorden en transformatie inzet.

Het is zo mooi dat je de journeys kunt combineren met wat bij jou als coach en mens past, in mijn geval heb ik bijvoorbeeld een journey gemaakt met een Human Design type. Passend bij het programma wat ik ga lanceren!

quotes-left

DEIRDRE EGBERINK | INTUITIE COACH & HUMAN DESIGN EMBODIMENT​

Het was een heel sterk gevoel, ik moet hier zijn

De belangrijkste inzichten die ik tijdens de opleiding heb opgedaan is de bevestiging het zit al in mij. Het is voor mij alsof er een sluis is open gegaan van een energiestroom die er uitgerold is. 

Ik vond het niet spannend, niet ingewikkeld en dat betekent niet dat ik mijzelf niet ben tegengekomen maar het was voor mij zo vanzelfsprekend dat ik dit ging doen. 

Ik zou de opleiding aanraden aan iedereen die ergens in zijn lichaam voelt, dit is misschien wel voor mij. Zonder dat je weet waarom het voor jou is, wat je er mee moet, of wat je er mee kunt. Dat ontvouwt zich. 

ESTHER VAN DUIN | INTUITIEF COACH

quotes-left

Wat ga je leren?

InnerEssence brengt de deelnemer weer terug naar zijn/haar essentie, daar waar alle antwoorden al liggen.

De veiligheid en de vrijheid die jij als facilitator creert en die de deelnemer aan zichzelf heeft te geven zorgt er voor dat er een diepe journey gemaakt wordt. Terug naar de essentie. 

De journeys nodigt mensen uit tot:

Je leert hoe je een thema kiest voor een 1 op 1 sessie en groepsessies. Zodat de sessie bewustzijn, heling en transformatie brengt. 

Je leert het fundament van InnerEssence journeys waardoor je een stevig kader hebt die je altijd kunt toepassen en weet dat het werkt. 

Het fundament bestaat uit 6 faeses (ontspanning en vertrouwen, activatie, transformatie, integratie,  emotionele release,  terugkomen)

Je leert hoe je de deelnemer(s) en de journey zelf nog meer kunt supporten door de keuze van muziek, welke nummers er passen in welke fase en wat voor soort effect de muziek heeft.

Je leert hoe je de deelnemer(s) en de journey zelf nog meer kunt supporten door bepaalde aanraking en het werken met (de levens/kundalini) energie. 

Je leert wat de essentials zijn en de don’t zijn in spaceholding. Ook leer je wat wel en niet jouw rol en verantwoorelijkheid is als facilitator.

Je leert hoe je de journey introduceert en ook. hoeje de journey weer afrond. 

Je leert hoe de verschillende vormen van online/offline en 1 op 1 en groepsessies toe te passen. Daarnaast leer je hoe InnerEssence te integreren in jouw werk en het eventueel te combineren met andere dingen die je al doet zoals breathwork, massages, yoga etc. 

 

Gratis

InnerEssence Journey

In deze online InnerEssence Journey van 60 minuten ontdek je wat jouw toekomstige zelf je wil vertellen.

Je kunt de journey op jouw moment volgen. Binnen 5 minuten na het invullen van jouw naam en email, ontvang je ‘m in je mailbox! 

alle

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit 6 dagen (2x 3 dagen).

Tussen de opleidingsdagen ga je zelf aan de slag met het geven van 2 sessies. 

Bestaat uit

Investering

€1997,- P.P. excl. BTW

Normaal: € 2200,- P.P excl. btw -

Data

Data mei: ma 8, di 9 en wo 10 mei + ma 10, di 11 en wo 12 juni (laatste plekken)

Locatie: Heart to Heart in Bussum

Docent: Corona Meerman & Maria Schoenmakers

Data september: di 3, woe 4 en do 5 september + di 8, woe 9 en do 10 oktober 

Locatie: Centrum Bodhi in Rotterdam

Data oktober: ma 28, di 29, woe 30 oktober + ma 25, di 26 en woe 27 november

Locatie: Amersfoort
Docent: Maria Schoenmakers

Over de docenten

Corona Meerman is founder van InnerEssence en heeft in de ruim 7 jaar dat ze met de methode InnerEssence werkt al duizenden mensen geholpen in hun transformatie. Op veler verzoek van haar klanten heeft ze besloten om de methode te doceren, zodat nog meer mensen ermee kunnen werken. Haar wens voor de wereld is dat iedereen vanuit essentie werkt en leeft en dat InnerEssence net zo makkelijk te boeken is als een yogales. 

Maria Schoenmakers is de coordinator van InnerEssence en docent van de opleiding. Na haar eerste ervaring met InnerEssence zei zij: “dit is de meest krachtige innerlijke reis die ik ooit heb gemaakt”, en zonder twijfel schreef zij zich direct in voor de opleiding. Sinds de eerste lichting van de opleiding is zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding en het begeleiden van de trainers.

Luister je liever een podcast?

Luister je liever een podcast? Klik dan op de play knop hieronder. 
De eerste (#48 Alles over de InnerEssence Facilitator Opleiding) deelt Corona Meerman (founder van InnerEssence) over wat InnerEssence precies is. 
De andere podcast zijn interviews waarin je de ervaringen van vorige deelnemers kunt horen. 

Testimonials

Hoor wat anderen zeggen

"Het voelde als thuiskomen"

Ik voelde zo sterk dat ik hierbij had te zijn, dat ik al mijn plannen heb gewijzigd. 

Er zijn heel veel dingen op zijn plek gevallen. Ik heb me eigenlijk nooit thuis gevoeld in groepen en dit is de eerste keer dat ik echt in een groep zat en dacht “Ja, dit klopt” en die veiligheid kon ervaren. 

Ik durf nu echt mijn intuitie te volgen, echt te durven staan voor wie ik ben en ook kwetsbaar durven te zijn.

Meer structuur en meer stevigheid in mijn eigen journeys

Ik heb al heel veel journeys ervaren en ik haalde daar de dingen uit die ik bij mijn klanten weer toepaste, maar ik voelde dat ik meer structuur wilde en meer stevigheid. 

In de opleiding ben ik zelf ook weer een laagje dieper gegaan in mijn persoonlijke proces, dit geeft ook weer verdieping in mijzelf en voor mijn klanten. 

Ik stapte eigenlijk met heel veel weerstand in, maar ik weet dat die weerstand ook wat te vertellen heeft: spanning, nieuwe mensen, verbinding met elkaar. 

Nu, na de opleiding, kan ik zeggen ik heb er echt een community bij waar we tips aan elkaar vragen, blijven delen en met elkaar samenwerken. 

Sabrine kasno | energy & mindset coach

FAQ

Meest gestelde vragen

De opleiding is voor jou wanneer je enerzijds een persoonlijke verdiepingsslag wil maken en anderzijds als je een nieuwe tool wil leren voor jouw (toekomstige) bedrijf. Denk dus aan coaches, therapeuten, yogadocenten die bijvoorbeeld ook one day retreats (willen) geven of 1 op 1 sessies willen toevoegen, of je geeft bijvoorbeeld al vrouwencirkels en/of cacao ceremonies die je wil verdiepen met een InnerEssence Journey.

Deze opleiding is voor jou als je met een unieke methode wil werken waar deelnemers zelf het antwoord vinden: zien, voelen en/of weten in plaats van dat jij het antwoord aan ze geeft of het voor ze invult.

Ja het mooie van InnerEssence is dat je het op alle manieren kan inzetten: online, offline, 1 op 1 en in een groep. Bij een 1 op 1 sessie werk je specifiek op het vraagstuk van jouw deelnemer, bij een groepsjourney tijdens een retreat, cacao ceremonie, vrouwencirkel kies je een algemeen thema om mee te werken bijvoorbeeld “loslaten”, “de sensuele vrouw ontmoeten”, “de vrouwenlijn”, “de mannenlijn”, “de toekomst” etc. Iedere deelnemer ziet/voelt/ervaart in dit groepsthema weer iets anders, precies wat hij of zij weer nodig heeft. Je kunt ook bepaalde onderdelen van de journey (bijvoorbeeld alleen fase 2) gebruiken tijdens breathwork, meditaties, mini-journeys, massages, korte kennismaking, masterclasses etc..

De journeys kun je op verschillende manieren inzetten. In een 1 op 1 coachingsessie (live of online) of in een groepsprogramma of een groepssessie met een bepaald thema. 

De journeys worden door vorige deelnemers van de opleiding ingezet bij bijvoorbeeld:

 • in one day retreats, vrouwencirkels en cacao ceremonies
 • in 1 op 1 coaching (business coaching, relatie coaching, zelfliefde coaching)
 • journeys specifiek op hun Human Design

InnerEssence kun je letterlijk voor ieder thema, intentie en vraagstuk inzetten.

Denk aan:
✨ waarom een bepaalde relatie niet stroomt en dat weer stromend krijgen. Bijvoorbeeld met jouw moeder, vader, partner, kinderen
✨ in contact komen met jouw bedrijf en daar de antwoorden horen/zien/voelen/weten zoals welke richting je met je bedrijf hebt op te gaan, wat er mag veranderen in je aanbod en in je prijzen.
✨  schuldgevoel loslaten omtrent bijvoorbeeld scheiding, vreemdgaan etc.
✨  nieuwe mama’s weer laten verbinden met hun eigen lichaam, met hun energie, self-care, nieuwe ritme, met hun kindje (wat heeft het kindje nodig, wat bedoeld het kindje te zeggen)
✨ verbinding maken met je toekomstige kind, je toekomstige partner, je toekomstige woonplek etc. waardoor je heldere antwoorden ontvangt en weet wat je hebt te doen.
✨ delen van jezelf ontmoeten, beter te begrijpen en omarmen zoals: de onzekere vrouw vs. de zekere vrouw, de krachtige vrouw, de jaloerse vrouw, de sensuele vrouw, de zorgzame vrouw etc.

 • Je leert werken met energie
 • Je leert een veilige setting te zetten voor de deelnemer
 • Je ontvangt meerdere sessies zodat je zelf groeit en ook ervaart hoe het is om deelnemer te zijn in individuele setting en in een groep
 • Je leert met vertrouwen transformaties te begeleiden 
 • Je weet wat je moet doen als iemand bijvoorbeeld heftige emoties ervaart
 • Je integreert de 6 fases van InnerEssence waar jij als facilitator in kan rusten zodat je niet leeg bent na een sessie geven 
 • Je begrijpt het belang van verschillende soorten muziek voor de journey en weet wanneer je welke muziek kunt gebruiken
 • Je leert je stem effectief te gebruiken tijdens het geven van een journey
 • Je leert hoe je samen met andere facilitators kunt samenwerken en hoe je spaceholders inzet tijdens je eigen sessies voor een nog veiligere en gedragen setting
 • Je leert een grote groep facilitators kennen en dit bied je een vruchtbaar netwerk voor samenwerkingen 
 • Je leert hoe je diverse thema’s kunt gebruiken in sessies en kunt variëren zodat de sessie past bij de ontvanger(s)

De groep van maart zal uit maximaal 12 deelnemers bestaan, en die opleiding wordt gegeven door Maria Schoenmakers en 2 assistenten. In mei is het maximaal 20 deelnemers, gegeven door Corona Meerman en Maria Schoenmakers en daarnaast zijn er nog 2 assistenten aanwezig om de groep te supporten.

Een groot deel van de deelnemers aan de opleiding heeft nog nooit een journey gevolgd. Ze voelen gewoon “hier heb ik bij te zijn”. Mocht je wel graag eerst een journey volgen, je kunt een online journey gratis downloaden en je kunt naar 1 van onze events komen of een journey boeken bij 1 van onze facilitators. 

De journeys zijn zo’n 75 minuten en begeleid jij als facilitator met jouw stem (de woorden van de journey op basis van een bepaald thema, vraagstuk of intentie), muziek, energie en aanraking. De journey werkt op alle lagen: cognitief, energetisch, emotioneel en fysiek. De deelnemer ontvangt altijd precies wat hij of zij heeft te ontvangen. De ene keer ziet iemand letterlijk allerlei beelden, de andere keer voelt iemand het antwoord of weet diegene gewoon heel helder door de journey wat de volgende stap is in zijn of haar leven. De ene keer werkt de journey vooral fysiek: het lichaam beweegt en laat daardoor opgebouwde spanning en trauma los. De andere keer vooral energetisch op bepaalde punten (chakra’s) in het lichaam of het gehele lichaam. De andere keer zijn het meer inzichten vanuit het hoofd wat iemand op doet of is de journey juist heel emotioneel (huilen, lachen, boosheid, frustratie, joy etc).

De founder van InnerEssence is Corona Meerman. InnerEssence is gebaseerd op jaren lang sessies geven, eigen ervaringen, inzichten, mediaties, visualisaties, InnerGuidance van Amara Samata, Kundalini NRGY van Nadia Rama, KAP van Vernant Wong, InnerDance van Pi Villaraza en transmissies van Camilia Ma Ra. 

De oorsprong van al deze methodes komen vanuit Pi Villaraza die InnerDance ontwikkelde.

Alle methodes (KAP, LEAP, Kundalini NRGY, InnerEssence etc) werken met dezelfde energie: de levensenergie, de kundalini energie. 

InnerEssence “plakt” daarop nog 6 fases met gesproken woorden. Je neemt de deelnemer dus mee op een journey met gesproken worden. Bij KAP, LEAP, Kundalini NRGY etc wordt er niet meer gesproken vanaf het moment dat je op je matje gaat liggen.

Alle methoden werken met dezelfde soort muziek (InnerEssence iets lichter dan KAP, Kundalini NRGY etc omdat je stem ook nog verstaanbaar heeft te zijn) en dezelfde soort aanrakingen, support en energie.

Bij InnerEssence werk je met een bepaald thema, een bepaalde intentie of brengt je deelnemer een vraagstuk in zoals: “ik verval elke keer in hetzelfde patroon van niet goed voor mezelf zorgen”, “het stroom niet in mijn relatie”, “ik weet niet of ik deze baan moet blijven doen”, “ik voel dat er wat mag veranderen in mijn bedrijf, maar weet nog niet precies wat” etc etc. Je past dan de InnerEssence Journey aan op dit thema en neemt de deelnemer mee naar het hart, de ziel, het onderbewuste om daar het antwoord te zien/voelen en ervaren. Dit zorgt voor bewustwording, healing en transformatie.

Bij KAP, Kundalini NRGY en LEAP laat je het veel meer open en ga je er vaak zonder intentie of vraagstuk de sessie in.

Zowel InnerEssence als KAP, LEAP en Kundalini NRGY werkt op alle lagen:
– cognitief: je ontvang inzichten over jezelf en dat wat “groter is dan jij”
– emotioneel: emoties komen vrij zoals huilen, lachen, frustratie en boosheid
– energetisch: de energie gaat weer stromen en je voelt sensaties zoals tintelingen, warmte, kou
– fysiek: er ontstaat beweging in je lichaam doordat de levensenergie weer stroomt

Alle methoden werken voor zowel groep, 1 op 1 als online of offline. Het verschil zit hem vooral in de intentie/het vraagstuk, de gesproken woorden in de journey, de 6 fases en de muziek is iets lichter bij InnerEssence. 

De investering is 2200 euro excl. btw.

Je kunt de opleiding ook in termijnen van 5 of 11 maand termijnen betalen (zonder extra kosten). 

Klik hier om je aan te melden voor de opleiding van maart/mei 2024.

Klik hier om je aan te melden voor de opleiding van mei/juni 2024.

Klik hier om je aan te melden voor de opleiding van september/oktober 2024.

Heb je nog een andere vraag of vind je het fijn om even kennis te maken? Mail ons dan naar info@inneressence.nl of plan een gesprek in de agenda van Maria Schoenmakers (coördinator van de opleiding en co-teacher). Klik hier voor haar agenda. 

Vraag je brochure aan!