fbpx
The Heart knows

The essence to the heart

Cacao Ceremonie Facilitator

In deze opleiding leer je alles over cacao en over het geven van cacao ceremonies. 

The Heart Knows

Voel je aan alles “Ja, ik heb iets te doen met cacao en cacao ceremonies te geven”. Wil je alles over cacao en ceremonies weten? Ben je klaar voor een hart openende reis samen? 

Meld je dan aan voor de Cacao Ceremonie Facilitator Opleiding – the essence to your heart. 

Wat ga je leren?

Je leert alles over de achtergrond van cacao en cacao ceremonies. Waar komen cacao ceremonies vandaan? Hoe groeit cacao? Wat is het verschil tussen verschillende soorten cacao uit verschillende landen? 

Je leert alles over de verschillende soorten cacao uit verschillende landen. Ook leer je het verschil is tussen cacao pasta, cacao poeder en cacao nibs. 

Wat is precies het effect van cacao?
En wat zijn de contra-indicaties? 

Je leert hoe je jouw eigen cacao ceremonie kan opbouwen. Welke structuur heeft een goede cacao ceremonie? Welke elementen zijn daar voor nodig? En hoe kun je het helemaal op jouw eigen manier doen? 

De opleiding zit vol met muzieklijsten, meditaties, InnerEssence Journeys en inspiratie voor jouw eigen cacao ceremonies. Daarnaast leer je welke muziek te gebruiken voor welke type cacao ceremonies.

Je leert wat er belangrijk is in jouw rol als spaceholder en facilitator van cacao ceremonies. 

Het creeren van een sacred space doe je op meerdere lagen. Zo leer je letterlijk wat wel en geen goede locaties zijn voor cacao ceremonies en hoe je de ruimte kan inrichten met een sacred altaar. 

Tot slot leer je hoe je cacao ceremonies kan verweven in het werk wat je al doet of als losstaande cacao ceremonie. Welke prijzen vraag je hier voor? En hoe kun je cacao ceremonies zowel leren offline als online? 

Cacao magic

Gratis Playlist

Ontvang onze Cacao Playlist met meer dan 200 prachtige nummers om te gebruiken voor jouw eigen cacao momentje of voor ceremonies. 

alle

Praktische informatie

De opleiding kun je starten wanneer je wil en op je eigen tempo volgen. Je kan per week een module afronden. Zo kun je de opleiding in 11 weken doorlopen. Je mag er natuurlijk ook langer over doen. Je behoudt onbeperkt toegang tot de online leeromgeving. 

Je kunt al je vragen stellen in onze Facebook community.
Daarnaast is dit de perfecte ruimte om andere cacao ceremonie facilitators te leren kennen en samen ceremonies te creëren. 

Bestaat uit

Data en investering

€ 555,- incl. btw

Er zijn per jaar 6 online momenten via ZOOM.

Q&A – 3 keer een Q&A waarin jij al jouw vragen over de training, de cacao en de ceremonies kan stellen. Of gewoon even kletsen en kennismaken, dat mag ook. Je bent meer dan welkom! De Q&A’s worden opgenomen en hiervan ontvang je de opname in de mail.

Data Q&A:

Dinsdag 15 oktober 2024 – om 19:30

Donderdag 20 februari 2025 – om 19:30

Maandag 7 april​ 2025 – om 19:30

Online oefenmoment – 3 keer een online oefenmoment waarbij jij een gedeelte van een ceremonie kan oefenen. Denk hierbij aan het welkom, een korte meditatie of het samen drinken van de cacao. Na afloop zullen we elkaar feedback geven. Een hele fijne en toegankelijke manier om te oefenen of iets nieuws te proberen. Je bent ook welkom om alleen te kijken en te luisteren.

Data Online oefenmoment:

Dinsdag 12 november 2024 – om 19:30

Donderdag 6 maart 2025 – om 19:30

Dinsdag 3 juni 2025 – om 19:30

Testimonials | door 250+ deelnemers gevolgd

Gedeelde ervaringen

Ik wist gelijk dat ik deze opleiding wilde volgen

Mijn eerste cacao ceremonie was online. Ik wist toen gelijk dat ik de opleiding wilde volgen. De videos van de opleiding zijn zo fijn, ondanks dat het online is is het zo persoonlijk en professioneel. Ik vond het fantastisch om meer te leren over alle verschillende ceremonies en ik geef nu mijn eigen cacao ceremonies in mijn yogastudio. 

quotes-left

Angelica Hartmann - Yoga docente

Ik had geen idee hoe...

Ik wilde graag mijn eigen cacao ceremonies gaan geven maar ik had geen idee hoe. Ik ben geen yoga docent, ik kan niet echt zingen, ik speel geen instrument… dus wat kon ik doen om die ruimte te op te vullen? 

Ik ondekte dat ik mijn talenten als ACT coach heel mooi kon inzetten in de ceremonies. Het afstemmen op de groep en het stellen van de juiste vragen. 

Dit bleek een hele mooie combinatie te worden van mijn eigen cacao ceremonie. 

Ik geniet er van om iedereen de cacao te laten ervaren en heb inmiddels ook eigen cacao rituelen die mensen als cadeautje bij ons kunnen aanschaffen. 

Karlijn Roos van den berg - coach

quotes-left

FAQ

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

De opleiding bestaat uit 11 secties gevuld met handleidingen, begeleidende video’s, opdrachten en quizzen, zodat je zelf je eigen voortgang kunt volgen.

De 11 modules zijn: (1) Inleiding, (2) Geschiedenis van cacao, (3) Wat is cacao?, (4) Hoe cacao te maken, (5) Space Holding, (6) Basisstructuur van een ceremonie, (7) Locatie en het voorbereiden van de ruimte, (8) Muziek tijdens de ceremonie, (9) Elementen en variaties voor de ceremonie, (10) Extra: hoe je een Cacao Ceremonie Facilitator Business opzet, (11): Hoe je online Cacao Ceremonies houdt

Je kunt starten wanneer dit voor jou past! Je behoudt onbeperkt toegang tot de leeromgeving. 

Er zijn per jaar 6 online momenten via ZOOM.

Q&A – 3 keer een Q&A waarin jij al jouw vragen over de training, de cacao en de ceremonies kan stellen. Of gewoon even kletsen en kennismaken, dat mag ook. Je bent meer dan welkom! De Q&A’s worden opgenomen en hiervan ontvang je de opname in de mail.

Data Q&A 2024:
Donderdag 14 maart om 19:30
Dinsdag 4 juni om 19:30
Dinsdag 15 oktober om 19:30

Online oefenmoment – 3 keer een online oefenmoment waarbij jij een gedeelte van een ceremonie kan oefenen. Denk hierbij aan het welkom, een korte meditatie of het samen drinken van de cacao. Na afloop zullen we elkaar feedback geven. Een hele fijne en toegankelijke manier om te oefenen of iets nieuws te proberen. Je bent ook welkom om alleen te kijken en te luisteren.

Data Online oefenmoment 2024:
Donderdag 21 maart om 19:30
Dinsdag 25 juni om 19:30
Dinsdag 12 november om 19:30

Ja absoluut! Veel van onze oud-studenten volgden de opleiding voor hun eigen verdieping in cacao. Enige tijd later zagen we dat sommigen toch “toevallige” cacaoceremonies gaven omdat ze er zo door geraakt waren, zo mooi! Maar dat is niet nodig.

Ook super welkom! We hadden ook studenten in de opleiding die al cacaoceremonies gaven, maar meer wilden weten. Ze hebben door de opleiding ook veel diepgaande kennis gekregen en nieuwe elementen (zoals hart-openende yogahoudingen, mantra’s, dansmuziek, verbindingsoefeningen, enzovoort) om cacao mee te combineren.

Weet dat als je de roep voelt om met cacao te werken, deze opleiding iets voor jou is. We horen keer op keer van andere studenten dat ze gewoon het gevoel hadden dat ze dit moesten doen, dat hun hart hierom fluisterde (of zelfs schreeuwde ;)). Ook al is het op dit moment misschien niet helemaal logisch voor je, vertrouw op je hart. Dit is hoe cacao je aanspreekt.

En als de cacao je roept… dan zal je verrast zijn wat er de komende maanden gaat gebeuren!

Ja dat kan. Je houd een jaar lang toegang tot de online leeromgeving.

Er zijn 11 online modules met handleidingen, video’s en opdrachten die je in je eigen tempo en eigen volgorde kunt volgen.

Dit zijn de 11 online modules: (1) Inleiding, (2) Geschiedenis van cacao, (3) Wat is cacao?, (4) Hoe cacao te maken, (5) Space Holding, (6) Basisstructuur van een ceremonie, ( 7) Locatie en voorbereiding van de ruimte, (8) Muziek tijdens de ceremonie, (9) Elementen en variaties voor de ceremonie, (10) Extra: hoe je een Cacao Ceremonie Facilitator Business opzet, (11): Hoe je online Cacao Ceremonies houdt

Elke module duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Wij raden je aan om één module per week te volgen, maar als je een ander tempo kiest, hoef je je geen zorgen te maken. De inhoud is een jaar beschikbaar.

De opleiding bereidt je zo voor dat je terwijl je ermee bezig bent al ceremonies gaat geven (dus niet aan het einde van de opleiding maar al tijdens de opleiding!). Wij geloven echt dat je leert door te doen en daarom begeleiden wij je stap voor stap in dit proces.

Zoals Lonneke die tijdens de opleiding al een ceremonie voor 55 personen verzorgde:

“Deze opleiding is een ware ceremonie op zich. Ik voel zoveel vertrouwen en liefde in alles wat Corona doet. Ik vind het fijn dat ik de opleiding in mijn eigen tijd en tempo kan doorlopen. En wauw, ik heb al een cacaoceremonie voor 55 mensen gefaciliteerd, nog voordat ik de opleiding had afgerond” – Lonneke Kuyper

Of Karlijn die na een maand ook al ceremonies gaf (terwijl ze dat niet had verwacht) – haar reis kun je bekijken door hier te klikken .

Weet dat je geen ceremonies hoeft te geven als je de opleiding alleen voor jezelf wilt volgen. Het is dus altijd aan  jou❤ 

De opleiding is voor iedereen toegankelijk. Tot nu toe hebben we gezien dat de meeste van onze studenten:
– yogadocenten zijn die de cacao willen combineren met yoga in een workshop
– persoonlijke ontwikkelingsfreaks 
– cacaoliefhebbers
– mantrazangers (cacao & zingen is zo’n mooie combinatie!)
– retraitebegeleiders die een speciale ceremonie aan hun programma willen toevoegen
– coaches

Je kan betalen met Paypal, Creditcard of IDEAL. 

Ja, je kunt betalen in 4 maandelijkse termijnen of 9 maandelijkse termijnen. Klik hier om in termijnen te betalen. 

Je ontvangt automatisch een factuur met BTW, zodat je de opleiding onder als bedrijfskosten kan boeken.

Vraag je brochure aan!