fbpx

verbinding met jouw vrouwelijkheid, sensualiteit en levensenergie

Feminine Essence Tantra Opleiding

De jaaropleiding verbind je je dieper met jouw eigen levensenergie, sensualteit en seksualiteit en je leert transformatieve tools en verdiepende practices die je ook weer kunt doorgeven in jouw eigen werk.

De essentie van

Tantra

Tantra gaat over verbinding met je gevoelens, je lichaam, je sensualiteit, je seksualiteit en je vrouwelijkheid. En voor veel vrouwen is het een uitdaging om je echt diep te verbinden met je sensualiteit en vrouwelijkheid. Terwijl hier juist een enorme kracht schuilt. Het is de verbinding met je levensenergie, je creativiteit en vitaliteit.

Het gevoel dat het stroomt in je leven. Dat je die ‘glow’ voelt. Dat je leven voelt als in een flow, in plaats van overleven, roeien tegen de stroom in of altijd maar hard werken en je best doen. En om die ‘glow’ & ‘flow’ moeiteloos te mogen voelen, mogen we vaak eerst veel loslaten. Beperkende overtuigingen, traumatische ervaringen, aangeleerde gewoontes. En Tantra is een van de meest effectieve manieren om daar te komen. 

Tantra is niet eng of seksueel, het gaat voornamelijk over seksuele energie en hoe je dit meer kan laten stromen. In deze jaartraining doen we oefeningen vanuit de Tao Tantra & Neo Tantra. Tao Tantra is een stroming van Tantra die heel energetisch & subtiel is. Zo leer je bijvoorbeeld de Taoistische borstmassage en het werken met een Yoni Egg, wat ook de oorsprong heeft in de Taoïstische vorm van Tantra. Andere voorbeelden van Tao Tantra zijn het leren werken met je eigen levensenergie, en bijvoorbeeld het loslaten van energetische connecties uit het verleden.

Neo Tantra is de stroming die meer gericht is op onze westerse maatschappij, en verweven is met meer moderne inzichten uit de psychotherapie. Dit zijn oefeningen die je bijvoorbeeld helpen om beperkende overtuigingen en schaamte los te laten, of te leren luisteren naar de stem van je Yoni & van je hart. Het gaat ook over het voelen van de vrouwelijke kracht & sensualiteit in je lijf, en weer verbinding maken met de wijsheid van je baarmoeder. Elke vrouw heeft toegang tot deze bron, en in deze training krijg je van ons de tools om dat echt te voelen en in je leven te integreren. 

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze jaaropleiding is voor vrouwen die klaar zijn om de volgende sta te zetten de verbinding met hun eigen vrouwelijkheid, sensualiteit en levensenergie en graag transformerende tools willen leren die ingezet kunnen worden in hun werk.  

Tijdens de opleiding ervaar en leer je transformerende toels en verdiepende practices. Wil je meer lichaamsgericht en energetisch te werk gaan in jouw eigen werk? Wil je je verdiepen in tantra en nieuwe tools leren? Ben je opzoek naar verdieping voor jouw eigen vrouwencirkels, ceremonies, retreats en/of coachingsessies? Dan is deze opleiding voor jou.

Je merkt dat je net het laatste zetje nodig hebt om jouw eigen vrouwencirkels, ceremonies, retreats en/of coachingsessies te gaan geven. Door de persoonlijke transformerende reis die je maakt tijdens deze jaaropleiding zul je merken dat je een stevige basis en vertrouwen ontwikkelt. 

Je voelt het verlangen om lichaamsgerichte, energetische en tantrische practices te gaan delen met de vrouwen om jou heen en bent opzoek naar een opleiding waarin je een stevig fundament ontvangt door live dagen, een verdiepend retreat, een uitgebreide manual en een online leeromgeving. 

Iedere vrouw die mee heeft gedaan aan onze opleiding geeft aan dat ze hun persoonijke ontwikkeling willen verdiepen op het stuk van vrouwelijke kracht, levensenergie, sensualiteit en seksualiteit. Deze jaaropleiding blijf je dus ook bewust bezig met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. . 

Je wilt meer elementen van ceremonies en rituelen leren. Zo zal je alles leren over cacao ceremonies en blauwe lotus ceremonies en rituelen zoals het oude verhaal loslaten, in het nieuwe verhaal stappen en krachtige journaloefeningen.

Ook staan we stil bij de archetypen en verschillende polariteiten om in je werk in te brengen.

Om verdiepende 1 op 1 sessies te kunnen geven en (grotere) groepen te kunnen dragen en begeleiden is het facet spaceholding van groot belang. Tijdens de opleiding is dit een element wat continue zal terugkomen: wat is jouw rol als spaceholder? Wat heb je wel en wat heb je juist niet te doen? Hoe creer je veiligheid en vertrouwen?

Werken met het yoni-ei is een van de meest krachtige tools om meer sensualiteit en levensenergie in jouw leven te ervaren. Veilig, fijn en effectief leren werken met een Yoni ei en jezelf hierin verdiepen is een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

Heb ik ervaring nodig?

Je hebt geen ervaring nodig met het werken van een Yoni Egg of zelfs met tantra. We vragen wel een flinke basis in je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dit kan op allerlei vormen geweest zijn. Dit is geen beginnersopleiding, maar echt voor vrouwen die voelen dat ze klaar zijn voor de volgende stap.

Het is niet essentieel dat je zelf al vrouwencirkels, ceremonies, retreats of coaching geeft of dat je deze ambitie hebt. Een opleiding als deze is ook heel goed voor je eigen ontwikkeling. Het oefenen met spaceholden en het geven van je eigen vrouwencirkels is wel onderdeel van de jaaropleiding.

gratis

5 tips om meer in jouw vrouwelijke energie te komen

In deze 5 tips die je kunt beluisteren via audio of kunt bekijken via video nemen Brechtje Riphagen en Corona Meerman je mee in de 5 tips om meer in jouw vrouwelijke energie te komen.

Je ontvangt de 5 tips na aanmelden direct in jouw mailbox zodat je gelijk van start kunt gaan.

wie zijn wij

Over de docenten

De jaaropleiding wordt gegeven door Brechtje Riphagen en Corona Meerman.

Beiden werken – na een aantal jaar in de corporate wereld gewerkt te hebben – al meer dan 9 jaar in het begeleiden van vrouwen naar hun hart en lichaam. 

Sinds 2020 geven ze samen (verdiepende) retreats, online jaarprogramma’s en de Feminine Essence Tantra Opleiding. Inmiddels hebben ze al duizenden vrouwen begeleid online en offline. 

Beiden hebben ze een achtergrond in tantra, energiewerk en ceremonies (o.a. Tantra Essence, International School of Temple Arts en Tao Tantra & Sacred Feminitiy).

 

Brechtje Riphagen en Corona Meerman nemen je in de onderstaande podcast mee in onderwerpen zoals follow your pleasure, vrouwelijkheid en tantra. 

Je kunt op de play knop drukken om ze te beluisteren. 

 

lik dan op de play knop in de afbeelding hieronder waarin Brechtje Riphagen en Corona Meerman je meenemen in onderwerpen zoals follow your pleasure, vrouwelijkheid en tantra.

Alle

Praktische informatie

De Feminine Essence Tantra Opleiding start 1 keer per jaar.
De opleiding duurt 7 maanden en bestaat uit een combinatie van 6 losse lesdagen (live), een 3 daagse verdiepend retreat, 3 online opleidingen en 2 online Q&A’s. 

De eerstvolgende keer dat de opleiding van start gaat is mei 2025. 

De lesdagen zijn (meestal) op vrijdag van 10.30 tot 17.30.

Data: vrijdag 30 mei, vrijdag 6 juni en vrijdag 20 juni, vrijdag 17 oktober en donderdag 13 november en vrijdag 14 november bij Heart to Heart (Bussum | Noord-Holland).

Het verdiepende retreat is van vrijdag 19 september 2025 19.00 tot en met 21 september 16.00 bij de Place to Be (Zelhem | Gelderland) (inclusief overnachtingen en maaltijden)

Bestaat uit

Data en investering

€4500,- excl. btw bij aanmelding voor 31 december 2024.

Daarna €5000,- excl. btw. 

In termijnen betalen is mogelijk. 

Maximaal plek voor 16 vrouwen. 

Je behoudt 3 jaar toegang tot de online leeromgeving en opname’s van de Q&A’s.

De lesdagen zijn op de prachtige locatie Heart2Heart in Bussum: 30 mei, 6 juni, 20 juni, 17 okt, 13 en 14 nov. De lesdagen zijn van 10.30 tot 17.30.

Het verdiepende retreat is van vrijdag 19 september tot en met 21 september bij de Place to be in Zelhem.  

Je behoudt 3 jaar toegang tot de online opleidingen en opname’s van de Q&A’s.

Wat ga je leren?

In deze opleiding leer je:

Denk aan oefeningen om belemmerende gedachtes en overtuigingen rondom je lichaam, je sensualiteit en je seksualiteit kan loslaten. 

Je leert diverse tools en practices om je vrijer te voelen in je eigen lijf, je meer verbonden te voelen met je eigen yoni en het leren luisteren naar de stem van je hart.

Je leert hoe je vrouwencirkels kan geven en kan verdiepen met verschillende tantra practices en tools, rituelen en ceremonies.

In dit jaarprogramma nemen we je mee in diverse ceremonies en rituelen. Denk aan cacao ceremonies, InnerEssence journeys en diverse journal oefeningen. Zodat je nog dichter bij jou essentie komt en je deze ceremonies en rituelen ook weer kunt doorgeven in jouw werk.

Je leert werken met levensenergie, hoe je dit door je lijf kan laten stromen en hoe je dit kan inzetten voor jouw heling en de heling van anderen. 

Leer je de essentie van spaceholding: wat wel en wat juist niet te doen en wat is jouw rol precies als spaceholder?

gratis

5 tips om meer in jouw vrouwelijke energie te komen

In deze 5 tips die je kunt beluisteren via audio of kunt bekijken via video nemen Brechtje Riphagen en Corona Meerman je mee in de 5 tips o m meer in jouw vrouwelijke energie te komen.

Je ontvangt de 5 tips na aanmelden direct in jouw mailbox zodat je gelijk van start kunt gaan. 

testimonials

Hoor wat anderen zeggen

Gezien worden, voelen, tijd nemen en vertrouwen

Door het retreat en de opleiding ben ik echt gaan voelen en vertragen. De tijd genomen om beslissingen te maken zoals mijn werk na 12 jaar los te laten, omdat mijn hart er niet meer was. Daarnaast heb ik de liefde echt toe gelaten in mijn leven in plaats van af en toe losse scharrels. Verder neem ik nu rustig de tijd om te kijken waar het leven naar toe mag gaan. In de opleiding heb ik vrouwen ontmoet die nu dierbare vriendinnen zijn ontmoet en heb ik echt geleerd om mezelf te laten zien en gezien durven worden.

Fridja Ernens

In je kracht, keel geopend, thuiskomen en sisterhood voor het leven

De opleiding heeft me geholpen op alle vlakken in mijn leven! Ik voel dat ik echt ben thuisgekomen in mijzelf. Alsof ik van een meisje naar een vrouw ben gegaan. Mijn keel is geopend, ik durf me uit te spreken en… ik heb vrouwen ontmoet die voor mijn hele leven in mijn hart zullen blijven en die ik – nu een jaar later – zelfs nog steeds wekelijks spreek. 

Jetske rijneveld (Single | ondernemer & juf)

Geweldige opleiding!

Een geweldige opleiding! Ik heb het als heel bijzonder en waardevol ervaren. Heel bijzondere en krachtige oefeningen met prachtige maar ook intense momenten. Zó goed georganiseerd en geregeld. Ik denk niet dat je het beter kan treffen. Twijfel je om je aan te melden? Niet doen. Maak die keuze voor jezelf, omdat je het waard bent. 

Miranda (Moeder | ondernemer | 53 jaar)

De inhoude en het tempo waren ijzersterk en onzettend waardevol

Wat een ongelooflijk prachtige reis naar hebben jullie neergezet! Vanaf seconde 1 was het betekenisvol en heeft het mijn persoonlijke journey zo ontzettend versneld en verrijkt.

Jullie vermogen om de deelneemsters op een persoonlijke ontdekkingsreis vol verrassingen mee te nemen is echt bewonderenswaardig.

Het programma was zo rijk en gevarieerd, prachtig opgebouwd en met aandacht voor iedereen.

De inhoud en het tempo waren ijzersterk en ontzettend waardevol. Ik merk dat de geleerde lessen onbewust een krachtige en waardevolle basis hebben gevormd voor mij en mijn onderneming.

De talrijke waardevolle sessies en lessen geven mij een stevige basis waardoor ik met veel vertrouwen en moeiteloosheid mijn eigen sessies kan dragen en in vertrouwen kan laten ontvouwen.

Het geleerde is ook meteen toepasbaar in je eigen dagelijkse leven en in je werk.

Ik heb zoveel waardevolle bagage van jullie meegekregen waarmee ik vol vertrouwen mijn werk kan voortzetten en delen met andere vrouwen (en mannen).

De energie en rust op de prachtig gekozen locatie was zo inspirerend en de perfecte balans tussen sessies en integratietijd zorgde voor een magische tijd.

Deze opleiding heeft een ware transformatie in gang gezet.

Nog steeds voel ik me door jullie gesteund in de energie en ik ben oneindig dankbaar voor alle wijsheid en ervaringen die ik daar heb opgedaan.

Ik kijk met ontzettend veel enthousiasme uit naar de toekomst en naar de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring te delen met anderen.

Het voelt als het begin van een nieuw, sprankelend hoofdstuk. Het was voor mij het begin van een nieuw leven met de InnerEssence en tantra massage opleidingen.

Vanuit het diepste stuk in mij: dankjewel voor deze levensveranderende ervaring. 

WENDY (MOEDER | ONDERNEMER)

Vraag je brochure aan!