fbpx

Cacamo | 120 G 100% PURE CACAO paste uit Bali

19,00

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,

Pure, rauwe cacao uit een kleine plantage in Bali.
Geheel natuurlijk en organisch bereid zonder toevoegingen

Heb je ooit geprobeerd je kopje koffie te vervangen door een kopje cacao? Voor iedereen die verslaafd is aan je ochtend lattes en espresso’s in de middag, is dit interessant.
Onderzoek toont aan dat cacao een gezonder alternatief is. Dus als je houdt van de manier waarop koffie je laat voelen, krijg je een vergelijkbaar effect van het drinken van cacao, maar met veel meer gezondheidsvoordelen.
Terwijl de cafeïne in koffie intens, sterk, snelwerkend en verslavend kan zijn, is de theobromine in cacao zacht, mild, langdurig en niet-verslavend.
De theobromine in cacao is een milde stimulant die langer meegaat dan cafeïne, het geeft een zachtere en langer aanhoudende focus en energie. Terwijl cafeïne een alkaloïde is die werkt op het zenuwstelsel en dit kan resulteren in een meer nerveuze energie.

CACAO IS RIJK AAN NUTRINTEN
Cacao bevat een groot aantal mineralen met grote hoeveelheden ijzer, koper, mangaan en zink. Het is een uitstekende bron van magnesium, een mineraal dat essentieel is voor de meeste belangrijke biologische processen van het lichaam. Cacao bevat ook antioxidanten om je cellen gezond te houden en je immuunsysteem te ondersteunen.

CACAO VERBETERT JE STEMMING TERWIJL KOFFIE FYSIEKE STRESS REACTIES OPLEGT
Cacao bevat anandamide (de “geluks”-stof in ons lichaam), serotonine (de “feel-good” stof in onze hersenen) en tryptofaan (een natuurlijk antidepressivum aminozuur).

Slechts een kleine portie rauwe cacao activeert de hersenen om feelgood-endorfines vrij te maken en verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen. Het biedt u natuurlijk voorkomende stemmingsverbeterende stoffen waarvan is aangetoond dat ze de focus, stemming en energie verbeteren. In tegenstelling tot de cafeïne in koffie, die een neurotransmitter verhoogt die de afgifte van het stresshormoon cortisol aangeeft.

CACAO VERBETERT SLAAP TERWIJL CAFENE SLAAPPROBLEMEN KAN VEROORZAKEN
Ondanks dat het een stimulerend middel is, kan theobromine je echt helpen om ‘s nachts te slapen, omdat het helpt om de hersenchemie in balans te brengen. Terwijl cafeïne het moeilijker kan maken om in slaap te vallen.

CACAO CEREMONIES
Daarnaast wordt deze cacao gebruikt om cacao ceremonies te geven. Tijdens cacao ceremonies drink je gezamelijk de cacao. Door de hoeveelheid magnesium, anti-oxidanten en andere mineralen ontpant het lichaam en het bindsweefsel en komt men gemakkelijker in contact met het hart: voelen en zijn in plaats van doen en denken.

HOE TE GEBRUIKEN?
Cacao kan op verschillende manier gebruikt worden:

– als een kopje cacao (in plaats van koffie)

– in stukjes over de yoghurt / granola

– los als gezond tussendoortje te eten

– in cacao ceremonies

HOE TE MAKEN?

Wanneer je cacao wilt maken als drankje of als ceremonie is het belangrijk dat je het water of (vegan) melk (20 tot 40 ml per persoon) niet verhit boven de 60 a 70 graden. Dit zodat de gezonde voedingstoffen bewaard blijven. Vervolgens voeg je stukjes cacao toe (20 gram voor een gewoon kopje, 40 gram voor een ceremoniele hoeveelheid). Dit roer je zodat het 1 geheel wordt. Vervolgens kun je er nog wat kruiden toevoegen zoals kaneel of chili peper en eventueel dadelstroop om de 100% pure cacao wat zoeter te maken.

Vraag je brochure aan!