fbpx
The Heart knows

verbinding met jouw essentie

Sensual Feminine Essence Tantra Teacher Training

Tantra gaat over verbinding met je gevoelens, je lichaam, je sensualiteit, je seksualiteit en je vrouwelijkheid. In deze jaartraining verbind je je dieper met jouw eigen levensenergie en leer je tools en practices die je ook weer kunt doorgeven in jouw eigen werk.

De essentie van

Tantra

Tantra gaat over verbinding met je gevoelens, je lichaam, je sensualiteit, je seksualiteit en je vrouwelijkheid. En voor veel vrouwen is het een uitdaging om je echt diep te verbinden met je sensualiteit en vrouwelijkheid. Terwijl hier juist een enorme kracht schuilt. Het is de verbinding met je levensenergie, je creativiteit en vitaliteit.

Het gevoel dat het stroomt in je leven. Dat je die ‘glow’ voelt. Dat je leven voelt als in een flow, in plaats van overleven, roeien tegen de stroom in of altijd maar hard werken en je best doen. En om die ‘glow’ & ‘flow’ moeiteloos te mogen voelen, mogen we vaak eerst veel loslaten. Beperkende overtuigingen, traumatische ervaringen, aangeleerde gewoontes. En Tantra is een van de meest effectieve manieren om daar te komen. 

Tantra is niet eng of seksueel, het gaat voornamelijk over seksuele energie en hoe je dit meer kan laten stromen. In deze jaartraining doen we oefeningen vanuit de Tao Tantra & Neo Tantra. Tao Tantra is een stroming van Tantra die heel energetisch & subtiel is. Zo leer je bijvoorbeeld de Taoistische borstmassage en het werken met een Yoni Egg, wat ook de oorsprong heeft in de Taoïstische vorm van Tantra. Andere voorbeelden van Tao Tantra zijn het leren werken met je eigen levensenergie, en bijvoorbeeld het loslaten van energetische connecties uit het verleden.

Neo Tantra is de stroming die meer gericht is op onze westerse maatschappij, en verweven is met meer moderne inzichten uit de psychotherapie. Dit zijn oefeningen die je bijvoorbeeld helpen om beperkende overtuigingen en schaamte los te laten, of te leren luisteren naar de stem van je Yoni & van je hart. Het gaat ook over het voelen van de vrouwelijke kracht & sensualiteit in je lijf, en weer verbinding maken met de wijsheid van je baarmoeder. Elke vrouw heeft toegang tot deze bron, en in deze training krijg je van ons de tools om dat echt te voelen en in je leven te integreren. 

 

Voor wie is deze training?

Deze training is voor jou als:

Je geeft al je eigen vrouwencirkels, ceremonies, retreats en/of coachingsessies en je voelt dat je opzoek bent naar extra tools. Je wilt je graag verder verdiepen in tantra, energiewerk en nieuwe tools en practices leren.

Je merkt dat je net het laatste zetje nodig hebt om jouw eigen vrouwencirkels, ceremonies, retreats en/of coachingsessies te gaan geven. Je wilt graag diverse tools en practices leren en ook ontdekken hoe je dit op jouw manier kan doorgeven aan anderen.

Je wilt nog meer zakken in jouw eigen vrouwelijke kracht, sensualiteit en seksualiteit. 

Je wilt de key elementen leren van spaceholden. Wat is jouw rol als spaceholder? Wat heb je wel en wat heb je vooral niet te doen.

Je wilt veilig, fijn en effectief leren werken met een Yoni ei of jezelf hierin verder verdiepen.

Je hebt geen ervaring nodig met het werken van een Yoni Egg of zelfs met tantra. We vragen wel een flinke basis in je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dit kan op allerlei vormen geweest zijn. Dit is geen beginnerstraining, maar echt voor vrouwen die voelen dat ze klaar zijn voor de volgende stap.

Het is niet essentieel da tje zelf al vrouwencirkels, ceremonies, retreats of coaching geeft of da tje deze ambitie hebt. Een training als deze is ook heel goed voor je eigen ontwikkeling. Het oefenen met spaceholden, het geven van je eigen vrouwencirkels is wel onderdeel van het programma.

gratis

5 tips om meer in jouw vrouwelijke energie te komen

In deze 5 tips die je kunt beluisteren via audio of kunt bekijken via video nemen Brechtje Riphagen en Corona Meerman je mee in de 5 tips o m meer in jouw vrouwelijke energie te komen.

Je ontvangt de 5 tips na aanmelden direct in jouw mailbox zodat je gelijk van start kunt gaan. 

wie zijn wij

Over de trainers

De jaaropleiding wordt gegeven door Brechtje Riphagen en Corona Meerman. Beiden hebben ze een achtergrond in tantra (International School of Temple Arts, Tao Tantra & Sacred Feminitiy en opleidingen van Ma Ananda Sarita) en geven sinds 2020 retreats en trainingen samen. 

Klik dan op de play knop in de afbeelding hieronder waarin Brechtje Riphagen en Corona Meerman je meenemen in onderwerpen zoals follow your pleasure, vrouwelijkheid en tantra.

 

Alle

Praktische informatie

De Sensual Feminine Essence Tantra Training start 1 keer per jaar.

De eerstvolgende keer dat de training van start gaat is oktober 2024. 

De lesdagen zijn altijd op vrijdag van 10.30 tot 17.30
Data: 11 oktober, 8 november, 13 december 2024
14 maart, 11 april, 16 mei, 12 september en 10 oktober 2025

Bestaat uit

Data en investering

p.p. € 2500,- excl. btw

De lesdagen zijn op een prachtige locatie centraal in Nederland. De lesdagen zijn van 10.30 tot 17.30 en zijn inclusief lunch, thee en snacks.

De laatste dag (10 oktober 2025) sluiten we af met een dinner dus zal die dag van 10.30 tot ongeveer 21.30 zijn.  

Wat ga je leren?

In deze training leer je:

Denk aan oefeningen om belemmerende gedachtes en overtuigingen rondom je lichaam, je sensualiteit en je seksualiteit kan loslaten. 

Je leert diverse tools en practices om je vrijer te voelen in je eigen lijf, je meer verbonden te voelen met je eigen yoni en het leren luisteren naar de stem van je hart.

Je leert hoe je vrouwencirkels kan geven en kan verdiepen met verschillende tantra practices en tools, rituelen en ceremonies.

In dit jaarprogramma nemen we je mee in diverse ceremonies en rituelen. Denk aan cacao ceremonies, InnerEssence journeys en diverse journal oefeningen. Zodat je nog dichter bij jou essentie komt en je deze ceremonies en rituelen ook weer kunt doorgeven in jouw werk.

Je leert werken met levensenergie, hoe je dit door je lijf kan laten stromen en hoe je dit kan inzetten voor jouw heling en de heling van anderen. 

Leer je de essentie van spaceholding: wat wel en wat juist niet te doen en wat is jouw rol precies als spaceholder?

gratis

5 tips om meer in jouw vrouwelijke energie te komen

In deze 5 tips die je kunt beluisteren via audio of kunt bekijken via video nemen Brechtje Riphagen en Corona Meerman je mee in de 5 tips o m meer in jouw vrouwelijke energie te komen.

Je ontvangt de 5 tips na aanmelden direct in jouw mailbox zodat je gelijk van start kunt gaan. 

testimonials

Hoor wat anderen zeggen

Gezien worden, voelen, tijd nemen en vertrouwen

Door het retreat en de training ben ik echt gaan voelen en vertragen. De tijd genomen om beslissingen te maken zoals mijn werk na 12 jaar los te laten, omdat mijn hart er niet meer was. Daarnaast heb ik de liefde echt toe gelaten in mijn leven in plaats van af en toe losse scharrels. Verder neem ik nu rustig de tijd om te kijken waar het leven naar toe mag gaan. In de training heb ik vrouwen ontmoet die nu dierbare vriendinnen zijn ontmoet en heb ik echt geleerd om mezelf te laten zien en gezien durven worden.

Fridja Ernens

In je kracht, keel geopend, thuiskomen en sisterhood voor het leven

De training heeft me geholpen op alle vlakken in mijn leven! Ik voel dat ik echt ben thuisgekomen in mijzelf. Alsof ik van een meisje naar een vrouw ben gegaan. Mijn keel is geopend, ik durf me uit te spreken en… ik heb vrouwen ontmoet die voor mijn hele leven in mijn hart zullen blijven en die ik regelmatig nog spreek en zie

Jetske rijneveld

Vraag je brochure aan!